
z zawodu jestem doradcą w zakresie zarządzania, wykładowcą akademickim; kierownikiem i koordynatorem studiów podyplomowych oraz modułów specjalizacyjnych na uczelni wyższej, a także szkoleniowcem; wszystko to dotyczy szeroko pojętej psychologii, psychologii zarządzania oraz struktur organizacyjnych; z wykształcenia jestem magistrem psychologii i doktorem nauk o zarządzaniu; od 25 lat prowadzę własną działalność i praktykę w ww. obszarach; na potrzeby pracy doradczej i dydaktycznej opracowałam kilka autorskich podejść i rozwiązań; napisałam kilka ważnych książek oraz wiele branżowych artykułów; w kwestii zawodowej to tyle; szersze informacje można znaleźć w sieci pod moim nazwiskiem;
co to ma wspólnego z com.fituurą? prawie nic, prawie; com.fituura to oblicze wieloletniej pasji i aktywności hobbystycznej; to również efekt szerszego zainteresowania sztuką kulinarną – zarówno tą tradycyjną, jak i nowoczesną, związaną z naukowym podejściem do procesów zachodzących podczas łączenia składników (kuchnia molekularna); to także konsekwencja życia zgodnego z naturą i promowania, tego, co można z niej uzyskać za sprawą pomysłu i odpowiedniego podejścia; ponadto com.fituura to możliwość zajęcia się działalnością o charakterze manufaktury, fizycznego warsztatu i rękodzieła; bliskie mi są aktywności artystyczne; przede wszystkim jednak lubię poszukiwać, eksperymentować, odkrywać, projektować, tworzyć na nowo, od podstaw i na swój sposób, a potem móc z tego korzystać i oddać innym do użytku; do tej pory wszystkie te wątki realizowałam w sferze doradczej, na polu pracy typowo intelektualnej, teraz przyszedł czas na to, by na pierwszy plan wysunęła się działalność rzemieślnicza, praca z materią, z doświadczalnym towarem, a praca z modelami, wiedzą, nauczaniem zeszła na plan drugi, a z czasem może pozostała tylko w sferze zainteresowań; fascynacji wiedzą i nauką nigdy nie porzucę, ale wydaje mi się, że w dzisiejszych czasach to paradoksalnie materiał bardziej na sztukę niż praktykę :)